Sklep
Dla szefostwa Pierogarni Piaski każdy pracownik jest ważny. Ważne jest jego bezpieczeństwo, komfort pracy oraz rozwój. Dlatego też zapewnianie standardowych rozwiązań w zakresie bhp nie satysfakcjonuje kierownictwa. Zapewnienie pracownikom ponadstandardowych rozwiązań w kwestii bezpieczeństwa i organizacji pracy pozwala zapewnić płynność pracy w firmie, a to przekłada się na sukces firmy.
Maciej Łoś
współwłaściciel marki „Pierogarnia Piaski” z Piask
Bardzo często, przy pracy w kuchni z użyciem noża dochodzi do skaleczeń, zwłaszcza podczas krojenia niektórych warzyw. Jak można zapobiegać takim wypadkom, czy nakaz stosowania rękawic antyprzecięciowych jest dobrym rozwiązaniem? Pracownicy nie chcą ich używać.
Lesław Zielińskibyły główny inżynier zarządzaniabezpieczeństwem pracy, rejestrowanyaudytor pomocniczy SZBP wg ISRS
Czy wyciąg powietrza, zamontowany nad kuchnią gazową w kuchni stołówki szkolnej, może być mechaniczny czy tylko grawitacyjny?
Jan M. Pióro specjalista w zakresie prawa pracy, biegły sądowy w dziedzinie bhp przy Sądzie Okręgowym w Warszawie
Czy odzież pracowników kuchni oraz sprzątaczek (szkoła) przez nich używana -buty i fartuchy powinna spełniać odpowiednie wymogi? Czy pracodawca powinien posiadać dokumenty potwierdzające zgodność odzieży z odpowiednimi normami, atestami?
Mariusz Foremniak specjalista ds. BHP,wykładowca zagadnień prawnej ochrony pracy
Obserwuj nas
2023 © Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
Copyright © 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone