Sklep
Na stanowisku pracy magazyniera po przeprowadzeniu pomiarów wydatku energetycznego wyniki wykazały, że wynosi on powyżej 2 000 kcal, co oznacza, że posiłki profilaktyczne i napoje powinny być wydawane przez cały rok. Jak rozwiązać sprawę z napojami? Czy podzielić to na dwa sezony, czyli zimy i ciepły, i wydawać dwa rodzaje napoi, czy wprowadzić tylko jeden rodzaj napoi przez cały rok? Byłabym wdzięczna za podanie kilku przykładów napoi profilaktycznych.
Tomasz Zwolakprawnik, specjalista w zakresieprawa pracy
Czy pracownikom zatrudnionym na stanowiskach robotniczych całorocznie można wydawać napoje zimne i gorące, jeżeli tak to w jakiej postaci i ilości?
Jan M. Pióro specjalista w zakresie prawa pracy, biegły sądowy w dziedzinie bhp przy Sądzie Okręgowym w Warszawie
Czy istnieją przepisy prawne stanowiące powód, dla których pracodawca zobowiązany jest zapewnić nauczycielom herbatę oraz mydło i ręczniki. Czy pracodawca zamiast herbaty ma obowiązek zapewnić inne napoje nauczycielom, np. wodę mineralną?
Anna M. Błażejczyk specjalista w DepartamencieNadzoru i Kontroli Ministerstwa Zdrowia
Obserwuj nas
2023 © Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
Copyright © 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone