Sklep
Czy pracownik pracujący w gastronomi, np. kucharz, powinien posiadać odpowiednie uprawnienia do wymiany butli gazowych 11 kg?Czy musi mieć uprawnienia do eksploatacji gr. 3, o którym mowa w rozporządzeniu w sprawie szczegółowych zasad stwierdzania posiadania kwalifikacji przez osoby zajmujące się eksploatacją urządzeń, instalacji i sieci. Czy może wystarczy szkolenie bhp (instruktaż stanowiskowy) uwzględniające taka tematykę?
Lesław Zieliński
były główny inżynier zarządzania
bezpieczeństwem pracy, rejestrowany
audytor pomocniczy SZBP wg ISRS
Na jakie choroby zawodowe mogą być są narażeni kucharze?
Muszę przygotować ocenę ryzyka zawodowego w dużej restauracji. Na początku chcę przeprowadzić przegląd miejsc pracy. Na co zwrócić szczególną uwagę podczas tego przeglądu?
Zygmunt Wieczorek specjalista ds. analiz i prewencji zagrożeń zawodowych
Obserwuj nas
2023 © Wiedza i Praktyka sp. z o.o.
Copyright © 2023 Wszelkie prawa zastrzeżone